Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο Συνήγορος του Παιδιού στη Λιβαδειά

Στη Λιβαδειά βρέθηκε χθες 2 Απριλίου ο Συνήγορος του Παιδιού και Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη κος Γ. Μόσχος.
Το πρωί ο κ. Μόσχος επισκέφθηκε το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) και το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) της Λιβαδειάς, όπου θα συναντήθηκε με ομάδα μαθητών και θα συζήτησε μαζί τους. Στη συνέχεια, συναντήθηκε και θα συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολικών μονάδων και αμέσως μετά συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και φορέων που συνεργάζονται και την υποστηρίζουν στα πλαίσια της λειτουργίας τους.
Το απόγευμα μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου, με θέμα: «Ας μιλήσουμε για το Παιδί και το Σχολείο».
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα των Δ/νσεων Α΄βαθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και υποστηρίχθηκε από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Βοιωτίας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς.
Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι μία ανεξάρτητη αρχή που δημιουργήθηκε το 1997 για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών.
Ελέγχεται μόνο από τη Βουλή των Ελλήνων και οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν.
Ένα από τα τμήματα του Συνηγόρου του Πολίτη είναι ο Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού, που έχει αναλάβει το ρόλο του Συνηγόρου του Παιδιού στην Ελλάδα.
Λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2003 και αποστολή του είναι να υπερασπίζει τα δικαιώματα των ανηλίκων, δηλαδή όλων των αγοριών και κοριτσιών έως 18 χρόνων.

</div>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!