Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού


Θέμα:  «Ενημερωτική συνάντηση με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό και τους τρόπους πρόληψης κι αντιμετώπισής του».

Η ΔΔΕ Βοιωτίας, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, οργανώνει δύο ενημερωτικές συναντήσεις, με θέμα το Σχολικό Εκφοβισμό και τους τρόπους πρόληψης κι αντιμετώπισής του. Παράλληλα με την προσέγγιση του φαινομένου θα παρουσιαστεί και το «Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού», που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία φορέων από 6 ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο του έργου «Europe’s Antibullying Campaign» της ΕΕ. Συντονιστής εταίρος για την Ελλάδα ήταν ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Στόχος των συναντήσεων είναι η ουσιαστική κατανόηση του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού από τους Εκπαιδευτικούς και η αποτελεσματική αντιμετώπισή του, μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση των Μαθητών τους με τη βοήθεια του «εργαλείου».
Το Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο περιλαμβάνει την παρουσίαση ενός περιστατικού σωματικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας και ενός περιστατικού διαδικτυακού εκφοβισμού. Δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς την ιστορία από την οπτική των τριών βασικών πρωταγωνιστών: το παιδί που εκφοβίζει, το παιδί που εκφοβίζεται και τον παρατηρητή/την παρατηρήτρια, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στο χρήστη να κατευθύνει την εξέλιξή της.
Τα σχέδια μαθήματος, που περιέχει, (10 δίωρες συναντήσεις), υποστηρίζουν αποτελεσματικά τον Εκπαιδευτικό που επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του για το Σχολικό Εκφοβισμό και να θίξει συγκεκριμένες πλευρές του φαινομένου. Πρακτικά μπορεί να αξιοποιηθεί στα πλαίσια κάποιου προγράμματος.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:
  • την Τετάρτη 25/9/2013 & ώρα 18:30 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας και
  • την Τετάρτη 2/10/2013 & ώρα 18:30 μ.μ. στο 1ο Λύκειο Λιβαδειάς.
Εισηγήτρια θα είναι η συνεργάτιδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», κα Έλλη Στάμου, Ψυχολόγος.
Οι συνάδελφοι/ισσες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις συναντήσεις, πρέπει να δηλώσουν (ονοματεπώνυμο, σχολείο, τηλέφωνο και πόλη που επιλέγουν), ως τις 24 Σεπτεμβρίου, στο e-mail: sumstanvoi@dide.voi.sch.gr,
Πληροφορίες: Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, ΔΔΕ Βοιωτίας, τηλ.: 2261350381, sumstanvoi.blogspot.com
Παρακαλούνται οι κ.κ. Δ/ντές να ενημερώσουν τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου.



Ο Δ/ΝΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!