Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς .

  Στα πλαίσια της Διαθεματικότητας, της Ευέλικτης ζώνης, σε σύνδεση με το μάθημα της Γλώσσας (ενότητα 2) “Ρώτα το νερό τι τρέχει” καθώς και με το μάθημα της Μελέτης (Επαγγέλματα που προσφέρουν υπηρεσίες), οι τάξεις Δ1 και Δ2 του σχολείου μας, επισκέφθηκαν στις 29-9-14 την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς.
  Εκεί , τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν άμεσα από τους έμπειρους πυροσβέστες του σταθμού για το δύσκολο και ταυτόχρονα χρήσιμο έργο που επιτελούν, ενώ είδαν από κοντά κάποια ειδικά οχήματα καθώς και εργαλεία της δουλειάς τους. Είχαν ακόμη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη ρίψη νερού από ψηλά μέσω ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιάς , αλλά και τα ίδια τα παιδιά να ανέβουν στο ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται για απεγκλωβισμό από κτίρια σε περίπτωση κινδύνου.

  Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα παιδιά , αφού έλαβαν άμεση πληροφόρηση για το επάγγελμα - λειτούργημα του πυροσβέστη καθώς και αποκόμισαν και τα ίδια εμπειρίες από εργασίες που εκτελούνται στην Υπηρεσία. Έτσι έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ενδιαφέρον αυτό επάγγελμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!