Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ


Και δεν το ξεχνάμε: Σήμερα χορεύουμε!!! Παιδιά και γονείς! Μασκαράδες και όχι μονο.
Ο Σύλλογος Γονέων σας περιμένει το απόγευμα στις 6:00 στο RODON PALACE.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. & ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας στο πλαίσιο της Ημέρας Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Ημερίδα με θέμα:

«ΓΟΝΕΑ Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ
την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 και ώρα: 19:00

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

ΤσικνοΠέμπτη σήμερα, ψήνουν, διασκεδάζουν παντου κι εμείς δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε.
Έτσι την τελευταία ώρα του πρωινού προγράμματος, παραγγείλαμε σουβλάκια, στρώσαμε τραπέζια, βάλαμε μουσική από τα μεγάφωνα του σχολείο, παιδιά και δάσκαλοι ένα.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Θέλοντας να δώσουμε κι άλλες διεξόδους στο παιχνίδι στα διαλείμματα και για να υπενθυμίσουμε παλιά παιχνίδια, μα και να μάθουμε καινούργια, ξεκινήσαμε εδω και μέρες να ζωγραφίζουμε στην αυλή παιχνίδια.

ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ 2014

 Τα παιδιά του σχολείου μας πλέξανε το γαϊτανάκι με πολύ μεγάλη επιτυχίοα το Σαββατο 15 Φεβρουαρίου

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η ΕΛΙΑ



Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας και της Μελέτης,η Γ και η Δ τάξη επισκέφθηκε έναν ελαιώνα στην περιοχή συνοικισμού στη Λιβαδειά.
Είδαμε τους ελαιώνες και μιλήσαμε για τα προϊόντα της ελιάς και την καλλιέργειά της.

ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ

Μετά τη βόλτα στη γειτονιά μας και τη γνωριμία μ΄αυτη σήμερα τα παιδιά του Α1 και Α2 τμήματος του σχολείου μας, επισκέφτηκαν τη λαϊκή που γίνεται στη γειτονιά μας.
Εκεί τα παιδιά γνώρισαν τα φρούτα και τα λαχανικά, τους εξηγησαν οι παραγωγοί για τις συνθήκες και για την καλλιέργεια τους.
Στο τέλος τους δώρισαν και μανταρίνια για το δρόμο.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΗΘΗΚΗ

   "Βιβλία - βιβλιοθήκες" λέγεται η ενότητα που έχουμε στη Γλώσσα μας( Ε τάξη). οπότε μας δόθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφτούμε τη δημόσια - κεντρική βιβλιοθήκη της πόλης μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ



Με τη βοήθεια του καλού καιρού οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στο Δίστομο και τον Όσιο Λουκά.
 Πρώτη μας στάση το Μουσείο θυμάτων του Διστόμου. Ξεναγηθήκαμε στην έκθεση φωτογραφίας που στεγάζεται στο β΄ όροφο του Μουσείου και ακούσαμε με μεγάλη προσοχή την ιστορία του ολοκαυτώματος από την υπεύθυνη του μουσείου .
Συγκλονιστήκαμε από τη βιαιότητα των πράξεων εκείνων των ημερών ακούγοντας πως ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν και πολλά μικρά παιδιά με το μικρότερο να είναι μόλις 2 μηνών. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε βίντεο με μαρτυρίες επιζώντων  του ολοκαυτώματος με τα μάτια μας πολλές φορές να βουρκώνουν και την καρδιά μας να σφίγγεται. Ολοκληρώσαμε την επίσκεψή μας  στο Δίστομο με το Μαυσωλείο που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του χωρίου θυμίζοντας σε όλους τα τραγικά γεγονότα που συγκλόνισαν ολόκληρο τον πλανήτη.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση σε ερώτημα πολιτών: «Κάλυψη κάτω ή δίπλα από το τραπέζι την ώρα του Σεισμού;»



Επειδή οι μέρες μας είναι γεμάτες σεισμούς, επειδη οι φήμες δίνουν και παίρνουν, ρωτήσαμε τον ΟΑΣΠ, τον μόνο υπέυθυνο οργανισμό στην Ελλάδα και μας απάντησε:


Εάν κατά τη διάρκεια του σεισμού βρίσκεστε μέσα σε κτίριο:
· Μείνετε στο χώρο που είστε και διατηρήστε την ψυχραιμία σας.
Σκύψτε, καλυφθείτε κάτω από ένα γερό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο) και κρατήστε με το χέρια σας το πόδι του. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλο σκύψτε στο μέσον του δωματίου μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σας και προστατεύστε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σας.
Απομακρυνθείτε από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, γυάλινα χωρίσματα κ.ά.) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σας τραυματίσουν.
Οι προαναφερόμενες οδηγίες που αφορούν στην αυτοπροστασία των πολιτών από τις επικινδυνότητες που υπάρχουν μέσα στο κτίριο και κατά συνέπεια στη μείωση των τραυματισμών τους σε περίπτωση σεισμού, είναι αυτές που ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ από τον Ο.Α.Σ.Π. αλλά και από τη Διεθνή Κοινότητα. Η κάλυψη κάτω από ένα τραπέζι, γραφείο ή θρανίο προστατεύει τον καθένα από εμάς την ώρα της δόνησης από τα διάφορα αντικείμενα, συσκευές και έπιπλα που ανατρέπονται ή σπάζουν, π.χ. θραύσματα των τζαμιών, σοβάδες κ.ά.
Τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό φτάνει σε διάφορους παραλήπτες το ηλεκτρονικό μήνυμα με τίτλο: "Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; Ξεχάστε όσα ξέρατε!", στο οποίο προτείνονται διαφορετικά μέτρα προστασίας την ώρα του σεισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέτρα αυτά προστασίας αφενός ΔΕΝ αποτελούν νέα επίσημη οδηγία, δηλαδή ΔΕΝ έχουν υιοθετηθεί από τη Διεθνή Κοινότητα και αφετέρου η FEMA (Federal Emergency Management Agency), ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και άλλοι φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν τοποθετηθεί επίσημα σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει, προτείνοντας ως καταλληλότερη οδηγία προστασίας την ώρα του σεισμού το: σκύψε, καλύψου και κρατήσου από το πόδι του επίπλου (drop, cover and hold on).
Άλλωστε έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί γίνονται λόγω των προαναφερόμενων επικινδυνοτήτων όταν οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα σε κτίρια προσπαθούν να μετακινηθούν ή προσπαθούν να φύγουν από αυτό την ώρα του σεισμού. Για το λόγο αυτό συνιστάται η άμεση επιλογή μιας ασφαλούς θέσης μέσα στο χώρο που βρισκόμαστε, όπως π.χ. η κάλυψη κάτω από ένα γερό τραπέζι, η οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντινή σε σχέση με την αρχική μας θέση και η οποία θα μας προφυλάξει από τις επικινδυνότητες.
Επειδή ο σεισμός είναι ένα «ευαίσθητο» θέμα που ενδιαφέρει το σύνολο του πληθυσμού της χώρας μας απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα στην προσέγγιση του θέματος της αυτοπροστασίας ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στον κάθε πολίτη σχετικά με το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση σεισμού.
Ο Ο.Α.Σ.Π., ο οποίος είναι ο αρμόδιος φορέας της χώρας μας για θέματα αντισεισμικής πολιτικής, όπως και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, προτείνει ως καταλληλότερη οδηγία την κάλυψη κάτω από ένα γερό τραπέζι, γραφείο ή θρανίο (κρατώντας με το χέρι το πόδι του επίπλου) την ώρα του σεισμού.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Σ.Π. www.oasp.gr.
Με εκτίμηση
Δρ Κούρου Ασημίνα
Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης
Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.)
Ξάνθου 32, Ν. Ψυχικό 15451
Τηλ.: 210 6728000 εσωτ.: 128
Κιν.: 6974 321134

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

TO ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΟ ΕΧΕΙ...

...Ανοιξει ένας Νιγηριανός!!
  Ο Νιγηριανός οδοντίατρος Sam Chekwas, λάτρης της ελληνικής γραμματείας, άνοιξε ελληνικό βιβλιοπωλείο, με στόχο να διαφυλάξει την ελληνική γλώσσα, να.μυήσει σ΄αυτή και την λογοτεχνία της και τους Αμερικανούς!

Μπράβο του!!!

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014